ja zamierzam caly czas smazyc jedzonko wiec, czy taki olej bylby dobry do codziennego uzytku, czy tez ten pam ?? co prawda raz jadlem jedzonko z grilla elektrycznego ale musze przyznac bylo dobre, taki grill to taka inwestycja dlugoterminowa. Daltego chcialem kupic raz porzadny grill i miec z glowy na dlugie miesiace a moze i nawet lata.
PAM to zwykły olej. Łatwiej go po prostu rozpylić w małej ilości. Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Ziemniaki, czy frytki można śmiało upiec bez dodatku tłuszczu. Ew. min. Resztę spożyć na zimno. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-08-18 11:45:49
Czy smażenie na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa. olej kokosowy i masło klarowane >>> smalec Smalec to tłuszcz nasycony długołańcuchowy - ciężkostrawny, wymaga żółci do trawienia. Dwa [...]
O odpowiednio wysokim punkcie dymienia. Np. smalec, olej kokosowy do dluzszego smazenia lub rzepakowy czy oliwa rafinowana do szybkiego. Ew. PAM jezeli nie chcesz spozywac (mozliwe ze utlenionego) tluszczu.
Kukurydza ma wysoki IG dlatego stroni się od niej. A cebulkę sobie wcinaj, też lubię i też jestem na redukcji. EDIT: Ale smaż na teflonie a najlepiej kup sobie PAM - bezkaloryczny olej do smażenia. Zmieniony przez - sergiusz w dniu 2006-07-03 20:01:01
1. Bezkaloryczny olej do smażenia PAM Jeżeli się martwisz, że oliwa się nie nadaje skorzystaj z tego oleju. Sprawdzony przez wielu kulturystów http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_smażenia-opis914.html Teraz 2 artykuły na temat smażenia, które dużo uświadamiają: 1. D.Szukała-smażenie [...]
Ja używam głównie olej kokosowy, ale wyżej wymienione; smalec, masło klarowane również będą dobre. PAM jest ok, jednak smakowo ten usmażony produkt nie jest taki jak przy większej ilości tłuszczu.
Panierkę możesz robić z płatków owsianych, jaglanych, płatków migdałów, sezamu ;-) A nawet zmielonych migdałów, wychodzą kotlety (u mnie z kurczaka, indyka) bardzo smaczne ;-) Smażyć możesz, czemu nie wliczasz ilość tłuszczu i tyle ;-) olej kokosowy, smalec, czy masło klarowane, PAM idealnie się nadają ;-)
pam zawiera olej rzepakowy niskoerukowy,czyli jest to tluszcz...zaleta jest male dawkowanie podczas rozpylania w czasie 1 sekundy... do smazenia na nim np.filetow z kurczaka,najlepiej przeciac fileta wzdłoz, tak aby kawalki miesa byly cienkie(mozna jeszcze rozbic mieso tluczkiem).. idealny jest do smazenia ryb, jajek,omletow czy nalesnikow... [...]
Wykonuj wpierw trening siłowy, a potem ewentualnie trening cardio na rowerku np 30 min. Twój plan podzieliłabym na 4 dni, a nie codziennie. Co za dużo to nie zdrowo :) Mięśnie podczas treningu są urywane, a podczas odpoczynku rosną. Więc warto poświęcić chociaż 2 dni w tyg np weekend na regenerację. Jeśli chodzi o Twoją klatkę to podczas treningu [...]
Do smazenia uzywaj tluszczow stalych, jak np smalec, ew. PAM, lub w przypadku krotkiego smazenia oliwa z oliwek rafinowana. Do picia czy surowek, oliwa z oliwek extra vigrin, olej lniany, oczywiscie w zaleznosci od proporcji kwasow tluszczowych w diecie.